Itthon főként Budapesten, de már a nagyobb vidéki városokban is egyre több beteg kér fel magán betegszállító céget (őrzött betegszállítás), hiszen a privát szektorban nagy a verseny a betegekért.

 

Így a betegszállító autók mindig a kért időpontra érkeznek meg, a páciens egészségügyi állapotának megfelelő személyzettel és felszereltséggel.

Ez nagyon nagy kényelmet és kiszámíthatóságot jelent a betegek számára, hiszen így nincs késés vagy felesleges várakozás és holtidő a kezelések előtt és után.

 

Ambu-Life – több, mint magán mentőszolgálat

 

A hagyományos értelembe vett betegszállításon kívül számos olyan más szolgáltatás is elérhető, amelyek nagy könnyebbséget tudnak okozni a betegek mindennapi életében. Ilyenek például az alábbiak:

  • Beteg megvárása a kezelést követően, hogy azonnal a kiindulási helyszínre tudjon menni.
  • Otthoni ápolás női betegek számára
  • Rendezvények egészségügyi biztosítása diszkrét és kulturált módon
  • Külföldről-külföldre való betegszállítás (akár több napos is)
  • Igazoltan koronavírusos betegek szállítása egy erre elkülönített, folyamatosan fertőtlenített mentőkocsi segítségével.

 

Ambu-Life betegszállító autók

 

Az Ambu-Life betegszállító autói kiváló állapotban vannak, illetve rendelkeznek azokkal a fontos egészségügyi műszerekkel és berendezésekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a betegszállítás során.

 

Persze nemcsak a műszerek és a technikai adottságok fontosak, hanem a különféle törvényeknek és jogszabályoknak való maximális megfelelés is. Emiatt az Ambu-Life betegszállító autói rendelkeznek minden olyan hivatalos tanúsítvánnyal és papírral, amely a működési engedélyhez szükséges.

 

A járványügyi helyzet nem befolyásolja a cégnél dolgozó szakápolók, mentőorvosok és sofőrök mindennapos munkáját, mert a mentőkocsikat eddig is fertőtlenítettük minden utas után, s ezután is ezt tesszük. Ez egy teljesen bevett szokás, mondhatni rutin ebben a szakmában, hiszen csak így lehet mindig tiszta és ápolt környezetet biztosítani az utasok számára.

A koronavírusos betegekhez természetesen tetőtől talpig védőfelszerelésben küldjük ki a mentős kollégákat, hogy ne kapják el munka közben a vírust. Így próbálunk nemcsak a jogszabályoknak megfelelni, de egyben maximális védelmet nyújtani az élvonalban dolgozó kollégáknak is.

 

Milyen hangulatban zajlik az őrzött magán betegszállítás?

 

A legtöbb ember, aki az egészségügyet választja hivatásául alapvetően kedves, megértő és együttérző. Így mi is büszkén elmondhatjuk azt, hogy a csapatunk összes tagja nagyon lelkiismeretes, jóindulatú és türelmes minden beteggel.

 

A betegszállítás során a kollégáink nemcsak professzionálisan állnak hozzá minden beteghez, hanem igyekeznek emberségesen, önzetlenül és segítőkész módon kezelni minden utasunkat.

 

Emiatt a betegszállítás hangulata egyben lesz professzionális és barátságos, hiszen a cél az, hogy az utasunk kényelmesen, relaxált környezetben tudjon megérkezni a néha nagyon megterhelő, vagy akár fájdalmas egészségügyi kezelésekre.

Célunk, hogy az utazás jó hangulatban, stresszmentesen és lehetőleg pihentető módon történjen, pláne ha több órás utazásról beszélünk.

 

Milyen az Ambu-Life magán mentőszolgálatnál dolgozni?

 

Nem árulunk zsákbamacskát, így mindenki tudja azt, hogy az egészségügy egy nagyon kemény, sok fáradozást, önfeláldozást és elhivatottságot igénylő szakma. Nincs ez másképp a mentőszolgálatok esetében sem, hiszen ahhoz, hogy 0-24 órás üzemben tudjunk működni az kell, hogy legyenek olyan kollégák, akik vállalják az éjszakai műszakokat is.

Természetesen a legtöbb esetben rotáljuk a kollégákat, így nem egy brigád csinálja az éjszakai szolgálatot, hanem többnyire felváltva, vagy egy olyan logika és időbeosztás alapján, amely mindenkinek megfelel.

 

Nemcsak az éjszakai műszakot kell megoldani, hanem a hétvégéket, ünnepnapokat is, így a mentőszolgálat is hasonló elven működik, mint például a turisztikai központok – ahol szintén nincs egy szabadnap sem az évben.

 

Ez nagy áldozatot jelent az összes kolléga számára, így a mentőszolgálathoz szinte csak olyan emberek érkeznek, akik az emberiség sorsát előrébb helyezik, mint a saját magánéletüket.

Ez egy olyan tulajdonság, amely ha nincs meg egy egészségügyis kolléga személyiségében, akkor nemcsak nehéz lesz megszoknia ezt a fajta munkamorált, de hosszú távon nehézségeket okoz majd a mindennapok során.

 

Milyen az Ambu-Life betegszállító csapata?

 

Nálunk csak olyan kollégák dolgoznak, akik teljes mértékben elkötelezettek a szakma iránt. Ez úgy nyilvánul meg a gyakorlatban, hogy szívesen elvállalják az éjszakai vagy hétvégi műszakot, illetve nem gond nekik, ha például betegség miatt be kell ugrani és esetleg túlórázni kell.

A szakma iránti hűségük és az alapvető emberszeretetük miatt még a legkritikusabb időszakokban is higgadtak, kedvesek és megértőek maradnak.

Ez nemcsak a szakápolóinkra és mentőorvosainkra igaz, hanem a sofőrökre és az adminisztratív munkatársakra is, hiszen a professzionális privát betegszállítás egy csapatmunkát igénylő feladat.

Mindenkinek érdeke, hogy a lehető legjobbat tudja nyújtani a munka során, így a diszpécsernek, a vállalatigazgatónak vagy a mentőautók alapos takarítását és fertőtlenítését végző higéniai asszisztenseknek is komoly feladatuk van abban, hogy minőségi privát betegszállítást tudjon cégünk végezni Budapesten és országszerte.

 

Szokott szirénázni a magán betegszállító autó?

 

A betegszállítók nem rohamkocsik, ezt már az elején érdemes kiemelni. A rohamkocsikban például a válságos állapotban lévő koraszülötteket, az életveszélyes balesetet szenvedett betegeket, illetve például a szívinfarktusos betegeket szállítják.

Ezzel szemben egy magán betegszállító autó nem szállít életveszélyes állapotban lévő betegeket, hanem stabil állapotú, de legyengült szervezetű utasok képzik a magán betegszállító kocsik betegeit.

Nagyon ritka az, amikor egy betegszállító autó szirénázásba kezd, hiszen az azt jelenti, hogy az utas állapota egyik pillanatról a másikra drasztikusan leromlott, így azonnali kórházi ellátásra van szüksége. Mivel az Ambu-Life gépkocsijai őrzött betegszállítást végeznek, ezért időnként indokolt esetben előfordul, hogy a szirénákat be kell kapcsolni.

 

Annak ellenére, hogy ezek a típusú esetek nagyon ritkák, mégis maximálisan fel vannak szerelve a betegszállító autók is olyan életmentő berendezésekkel, amelyek segítik életben tartani a beteget addig, amíg eléri a mentőkocsi az adott egészségügyi intézményt.

Ezért fontos az, hogy a mentőkocsi személyzete magasan képzett szakemberek közül kerüljön ki, hiszen csak így lehet biztosítani a vészhelyzetek professzionális kezelését, amely során a beteg egészségügyi állapotának stabilizálása a cél.

 

Miért válassza az Ambu-Life magán mentőszolgálatot?

 

Egyik utasunk az elmúlt hónapban kicsit elszégyenkezve azt mondta egy hosszabb utazás után a szakápolóinknak, hogy ő igazából nem is olyan jó ember, hogy ilyen kedves és türelmes ápolókkal utazzon.

Még aznap este küldött nekünk egy ajándékcsomagot, amiben a számos kedves kis apróság mellett egy szívélyes levélben köszönte meg a nem mindennapi pozitív élményt. Már kész gyűjteményünk van az ilyen típusú köszönetnyilvánításokból az irodánk falán.

Büszkén állíthatjuk emiatt azt, hogy kollégáink türelmesek, illedelmesek, szeretetteljesek és óriási elhivatottság él bennük a szakma iránt, amely határtalan önzetlenségben nyilvánul meg.